גבירותיי ורבותיי, מהפך!

שיפוץ של עסק קיים אמנם דורש זמן, כסף ומשאבים רבים, אך כאשר נעשה בצורה הנכונה, הוא מצליח להדגיש את יתרונותיו של העסק והחלל שבו הוא שוכן ויכול להוביל לשינוי משמעותי. במהלך השנים בעבודה בעיצוב פנים מסחרי הזדמן לנו לעשות לא מעט שיפוצים של עסקים קיימים אשר היו זקוקים ל'פוש" עיצובי שיעורר את העסק כולו. בעיצוב פנים לעסקים תמיד נרצה למשוך ולפתות את הלקוח שלנו, בין אם מדובר בעיצוב מסעדה, עיצוב משרד או עיצוב מלון בוטיק, לכן טעות במערך הזרימה של החלל ועיצוב העסק יכולה לעלות ביוקר. כשאנחנו מגיעות לשפץ ולשפר עיצוב של בית עסק חשוב לנו להבין כיצד למשוך לקוחות חדשים ולשמר את הקיימים בעזרת שינוי ועיצוב החלל. אנחנו ממפות את חוזקותיו וחולשותיו של החלל וממנפות את יתרונותיו בעזרת עיצוב פנים חכם ועדכני שמתאים לצרכיו של העסק.

בחרנו לכם מספר פרויקטים לדוגמא:

"קפהקפה", סניף כיכר המדינה, תל אביב. שנת שיפוץ 2014

אחד מהפרויקטים שבהם ניתן להבחין בשינוי גדול הינו שיפוץ סניף של רשת "קפהקפה" בכיכר המדינה. את בית הקפה הנמצא במיקום מרכזי בתל אביב, פוקדים באופן יומיומי לקוחות מזדמנים רבים, לקוחות קבועים אשר גרים או עובדים באזור וכן עובדי משרדי המטה של הרשת הנמצאים בקרבת מקום. כשהגענו לראשונה, מצאנו בית קפה עמוס, מוזנח ומיושן ללא אמירה עיצובית ברורה והיה עלינו ליצור עיצוב פנים רענן, עדכני ורלוונטי לקו העיצובי של הרשת תוך יצירת אווירה ייחודית שתבדל את בית הקפה באזור מוקף תחרות.

cafe-cafe-kikar-after3

אחרי

cafe-cafe-kikar-before1

לפני

מה נשאר? מתוך שיקולי מסגרת תקציב וזמנים הוחלט להשאיר את המטבח הקיים במצבו הנוכחי, יחד עם יחידות המיזוג ורצפת הבטון שזה עתה עברה פוליש והתאימה לחזון העיצובי שלנו.

מה השתנה? בתקרה פירקנו את סינרי הגבס שהכבידו על המקום והתקנו תקרת אריחים מרובעים עם מסגרות דקורטיביות וטקסטורה מעשירה. החלפנו חיפוי טפט מיושן וקירות כהים בחיפוי בטון מוחלק מעוטר בהטבעות טקסט וקווי עומק. את דלפק הבר חידשנו בעזרת חיפוי נגרות ואת קיר הבר האחורי חיפינו באריחי קרמיקה מלבניים מודרניים. את ריהוט הפנים המיושן והכהה החלפנו לריהוט מודרני בעל צבע מושך ומעורר עם קריצה לסגנון רטרו. לישיבת החוץ בחרנו כסאות ראטן שחור- לבן בשילוב עם אדניות פח התוחמות את האזור. שילוט וגרפיקה רעננים משלימים את המראה המחודש של הסניף.

ומה בסוף? בעזרת עיצוב פנים יצירתי יצרנו חלל בית קפה מואר, מזמין ועדכני המעניק תחושה פתוחה ונעימה. ישיבת החוץ הותאמה לסביבה בה היא נמצאת וקיבלה את הטוויסט הקליל והמתוחכם אשר מושך אליו לקוחות.

cafe-cafe-kikar-after1

אחרי

cafe-cafe-kikar-before2

לפני

"לחם ארז", סניף שינקין, תל אביב. שנת שיפוץ 2015

לאחרונה ערכנו שיפוץ בסניף קטן שהינו מסניפיו הראשונים של רשת "לחם ארז" ברחוב שינקין בתל אביב. מדובר בחנות לחם ומעדניה, מהראשונות של הרשת, אשר עברה מתיחת פנים כוללת. עיצוב החנות היה חסום ועמוס ולא הצליח למשוך את קהל העוברים והשבים של הרחוב. ידענו שהמשימה שלנו, בעת השיפוץ, היא תכנון מעדנייה שכונתית מחודשת ומוארת שתחזק את הקשר עם תושבי השכונה וגם תצליח לייצר את חווית הלקוח הייחודית של רשת "לחם ארז".

אחרי

lehem-erez-shenkin-before_1

לפני

מה נשאר? לא השארנו זכר למבנה הקיים, פירקנו הכל מרצפה עד תקרה.

מה השתנה? ברצפה החלפנו את האריחים העייפים הקיימים באריחי דמקה גרניט פורצלן שחור -לבן המהווים אחד מסימני ההיכר של הרשת. כדי להגדיל את החלל, פירקנו את נישות הגבס הקיימות וחיפינו את הקירות בטיח דמוי בטון. חזית הויטרינה הבלגית חסמה את תחושת התנועה בחנות ולכן פירקנו אותה, מה שמאפשר הצצה רחבה יותר לתוך החנות הקטנה. כל יחידות השילוט והגרפיקה רועננו בהתאם למיתוג החדש של הרשת, יחד עם תריס הגלילה הממותג שהותקן כפתרון לסגירת הסניף. ארון תצוגה הניצב בכניסה לסניף וחסם את הכניסה, הוסב לדלפק בר לאכילה מהירה המייצר זרימה פנימה. כמו כן, המטבח קיבל שדרוג ואבזור חדש.

ומה בסוף? התקבלה מעדנייה מוארת, גדולה ומרווחת יותר בעלת קו עיצובי עדכני המתיישר עם הקונספט בשאר סניפי "לחם ארז" ובהתאם למתכונת הנוכחית שלהם. תכנון חנות חכם ויעיל איפשר הצבת מקררים ועמדות מכירה רבות יותר המעודדות הגדלת היקף המכירה ללקוח. עיצוב החנות יצר תחושה מזמינה ומודרנית ובנוסף גם ייעול של עבודת העובדים במקום.

lehem-erez-shenkin-after_1

אחרי

לפני

"רולדין", סניף מודיעין. שנת שיפוץ 2014

בחזית קניון עזריאלי במודיעין שוכן בית קפה של רשת "רולדין" ובו ערכנו שיפוץ בשנת 2014. עיקר השיפוץ התמקד בשיפור ושדרוג עמדות המכירה והקונדיטוריה ובעדכון חלל הישיבה תוך יצירת פינות ישיבה אינטימיות אך ורסטיליות. בעת עיצוב בית הקפה היה עלינו להפוך את החלל חסר האופי למקום מזמין המעניק חוויה ייחודית ללקוח. הארנו את החלל בעזרת עיצוב גופי תאורה שהפכו לסממנים עיצוביים של הרשת וכן הוספנו פריטי ריהוט בצבעים בהירים ועדכניים.

אחרי

roladin-modiin-before_1

לפני

מה נשאר? את המטבח השארנו במצבו הנוכחי.

מה השתנה? רצפת בית הקפה הקיימת הוחלפה בריצוף האופייני לרשת "רולדין", אריחי גרניט פורצלן אפורים עם הדגשת הבר והקונדיטוריה בעזרת "שטיח" אריחים שחורים ולבנים. תקרת הגבס הצורנית נצבעה בצבע כהה ע"מ להעניק עומק ולהטמיע את האלמנט הקיים בה. דלפק הבר והקיר מאחוריו קיבלו חידוש מקיף שיוצר נגישות ותקשורת בין הלקוח לעובד וכן תצוגה נקייה ומאווררת של המוצרים למכירה. הוספנו גופי תאורה המזוהים עם הרשת, ברחבי הסניף ומעל הבר כדי ליצור אווירה אינטימית ומזמינה וכן להציג את המוצרים בצורה הטובה ביותר. כדי לרענן את פינות הישיבה יצרנו מספר צורות ישיבה; שולחן עגול או מרובע, ע"ג ספסל מרופד או ליד דלפק בר. פירקנו את חזית הזכוכית שסגרה את הגישה מכיוון הקניון והתקנו תריס גלילה כדי למשוך פנימה לקוחות. מאחר והמעבר לשירותים היה דרך מסדרון פינוי הכלים, שינינו את כיוון הכניסה אליהם כדי ליצור מעבר נעים יותר ללקוחות ולעובדים. בישיבת החוץ החלפנו את כל פריטי הריהוט ביחידות עדכניות, הצבנו שמשיות ועציצים ויצרנו הגדרה של שטח הישיבה של בית הקפה.

ומה בסוף? שימוש בעיצוב פנים מסחרי חכם ויצירתי עזר לנו ליצור סניף "רולדין" המדבר ב"שפת רולדין" העדכנית. דלפק הבר המחודש נותן מקום למבחר המוצרים הגדול של הרשת ומציג אותם בצורה מפתה ומסחרית. יצרנו פינות ישיבה אינטימיות, מזמינות ומגוונות למרות חלל רחב המימדים בעל תקרה גבוהה.

roladin-modiin-after_1

אחרי

לפני

"אהרל'ה", חומוסיה, רמת אביב. שנת שיפוץ 2013

בשנת 2013 פנה אלינו אהרל'ה כדי שנעזור לו להסב בית קפה למסעדה ביתית המתמקדת בחומוס ובתבשילים המפורסמים שלו. לאור התקציב המוגבל היה עלינו להשתמש בהרבה אלמנטים קיימים ולמצוא דרך להתאים אותם לאווירה שרצינו ליצור. הקו העיצובי המנחה בעיצוב המסעדה היה יצירת תחושה נעימה, טבעית וביתית בעזרת קווים נקיים וחומרים טבעיים.

אחרי

Arale-before_2

לפני

מה נשאר? רצפת הבטון המצוירת הושארה במקומה משיקולים תקציביים. המדרגות לקומה השנייה וכן עיצוב הפנים בקומה השנייה נותרו כשהיו. השירותים הקיימים בקומה השנייה עברו מתיחת פנים קוסמטית קלה בלבד.

מה השתנה? על גבי הקירות האנכיים בחלל הצבנו ספסלי עץ אורן ארוכים ומולם שולנות מרובעים. את הבר חידשנו בהתאם לתפקידו החדש במסעדה. יחידת מדפים ואדניות מודולרית שעיצבנו מותקנת על גבי קירות המסעדה המחופים בטיח מינרלי בהיר. דלפקי בר ארוכים לישיבה משותפת הוצבו בחלקה החיצוני של המסעדה ולצידם שולחנות עץ וכיסאות ברזל. תחמנו את האזור על ידי הצבת צמחיה, שמשיות וסוככים.

ומה בסוף? קהל הלקוחות הנאמן של בית הקפה מצא מסעדה מזמינה בעלת אווירה חמימה וביתית התואמת את סוג האוכל המוגש בה. הקו העיצובי שליווה אותנו בעת עיצוב המסעדה יצר מראה טבעי ופשוט המכיל היטב את התבשילים הביתיים של אהרל'ה.

Arale-after_2

אחרי

לפני

בסיכומו של יום, שיפוץ עסק קיים הוא לרוב משימה מאתגרת המכילה לא מעט הפתעות, אולי זאת הסיבה שאנחנו כל כך נהנות ממנה.

נשמח לענות על עוד שאלות ולתת הכוונה מקצועית.

צרו איתנו קשר בטלפון 03-5097483 או במייל info@iostudio.co.il

עשו לנו לייק בפייסבוק ותוכלו לקבל השראה מהפרויקטים שלנו